Hvis du skal køre til udlandet i en lejebil

Overvejer du at køre fra Danmark til udlandet i en lejebil? I så fald er der flere ting, som du skal overveje, hvis du ikke vil betale mere end højst nødvendigt for din bilferie. Læs med her.

Før er det værd at understrege, at det sjældent kan betale sig økonomisk at leje en bil og køre til din destination, da flyrejser oftest er billigere. Alligevel kan billeje være en god idé, hvis I foretrækker fleksibiliteten ved at køre selv. Det kan også være en god forretning økonomisk, hvis I f.eks. rejser en stor flok og derfor lejer en minibus eller lignende.

Alle danskere har lov til at leje bil i udlandet, og der bør som udgangspunkt ikke være problemer i at krydse grænserne inden for Europa. Du skal selvfølgelig sikre dig, at du har lov til at tage bilen til udlandet, og at den er forsikret på tværs af grænserne. Så vær sikker på, at du lejer på cross-border betingelser, så du ikke havner i problemer.

Du kan sagtens leje en bil i Danmark, som du kan køre ned igennem Europa. Biludlejning med krydsning af grænser tilbyder langt de fleste større udlejningsselskaber, og hvis du vælger et af de større internationale biludlejningsselskaber, er du også sikret support og hjælp uden for landets grænser.

Undersøg også, om det kan være en god idé at leje bilen uden for Danmark. Der vil ofte være mange penge at spare ved at f.eks. tage offentlig transport til Flensborg eller Hamborg og så leje bilen der, da udlejningspriser er noget lavere i vores nabolande end i Danmark. Årsagen er den høje danske registreringsafgift, der gør især større biler meget billigere i f.eks. Tyskland og Sverige. Faktisk viser undersøgelser, at man kan spare helt op til 50%.